Százszorszép

kézműves kozmetikumok

szakértelem, természetesség, törődés

Ekcéma, gyulladásra hajlamos, érzékeny bőr kezelése

Hólyagos?
Általában a hajlatokban, az ujjak között kezdődik?
Megállhatatlanul viszket? 
Gyakran vakarod/vakarja?
Kérges, sebes, hámlik? 
Ősszel, télen, ha ideges vagy, esetleg “csak úgy” erőteljesebbek lesznek a tünetek?
 
Segítek neked!
Méghozzá fájdalommentesen, bárki által könnyedén otthon is elvégezhető módon, kizárólag szuper,
természetes alapanyagokból, kézzel készült kozmetikumaimmal.

Kettő terméket/rutint érdemes beépíteni az ekcémával érintett, érzékeny bőrű személyek életébe.

1. Körömvirágos kecsketejes szappan

Ez a hideg eljárással készült, ellenőrzött tanyasi kecsketejet tartalmazó szappan kíméletesen, 0,0% irritatív anyag mentesen oldja a felső, elhalt, viszkető hámréteget.
Semmilyen hozzáadott szintetikus adalékanyagot, illatanyagot nem tartalmaz.

Kisbabák fürdetésére is alkalmas, vegyész által bevizsgáltatott termék.

Tehát a mosakodás, fürdetést a Körömvirágos kecsketejes szappannal végezd, majd alaposan, óvatosan töröld szárazra a bőrt!

Fontos lehet a bőrrel érintkező textiliák előzetesen vegyszermentes kezelése, fertőtlenítése (mosódió, ecet, vasalás..).

A szappan összetevői:

  • Kókuszvaj: Nyugtatja a bőrt, támogatja a sebgyógyulást, csökkenti a hegképződést.
  • Olíva olaj: Gyulladásgátló, antibakteriális, a bőr mélyebb rétegeiben is segíti a nedvességtartalom megőrzését, hidratációt.
  • Napraforgó olaj: Regeneràló, bőrnyugtató.
  • Shea vaj: Ápolja a bőrt, az irritációt csökkenti.
  • Körömvirág kivonat, ázalèk: Fertőtlenítő, gyulladásgátló, gombaölő, sebgyógyulást segítő.

Több,mint 10 éve ezzel a szappannal indult a Százszorszép kézműves kozmetikumok véletlenül, akkor még csak karácsonyi ajándékként, ezen a csodaszèp úton, amin azóta is képes sokunkat meglepni a természet hatásaival, erejével kapcsolatban. 

Bátran használd érzékeny bőrödre is, ne félj attól, hogy egy szappan, azt az elhalt hámréteget tudja csak leoldani, kezelni,amire már szükséged nincs, csak viszket, hámlik, kérges.

Fantasztikus ápoló, gyulladáscsökkentő, regeneráló hatással is rendelkezik. Bőröd már az első használatkor meghálálja, puhább és kevésbé irritált lesz. 

Egyedül a Körömvirágos kecsketejes szappan is nagyon szép eredményeket mutatott, de a tapasztalat alapján szükség lehet ezeknek az érzékeny bőröknek plusz ápolásra, hidratálásra,a bőr tápanyagainak pótlására, gyulladáscsökkentésre, regenerálásra, a viszketés csillapítására, a sebek miatt kíméletes, természetes fertőtlenítésre.

Így jött az ötlet, majd a megvalósítás és szintén már lassan 10 éves, rengeteg sikersztorival rendelkezik az Ekcéma elleni krém.

2. Ekcéma elleni krém

Az Ekcéma elleni krém a makacs, gyakran már feladott ekcéma elleni harc kapcsán készült.

Ahogy a Körömvirágos kecsketejes szappan által belecsöppentem a kozmetikum készítés, azon belül is a gyulladásra hajlamos, érzékeny bőrök világába és mint 3 gyermekes édesanya a gyakran egészen piciket is kínzó bőrtünet a recept összeállításakor is abszolút fókuszt kapott, a termék készítésekor pedig szintén a legnagyobb odafigyelés mellett, a lehető legjobb, legtöbb gyulladáscsökkentő, ápoló hatóanyagot teszem bele. 

A krém minden esetben kis mennyiségben, frissen készül. Természetes tartósító kivonatot tartalmaz, ezért szavatossági ideje 3 hónap, tiszta-fertőtlenített  eszközzel a tégelybe nyúlva, hűtőszekrényben tárolva 4-5.

A Körömvirágos kecsketejes szappannal párhuzamosan használva,az első héten reggel-este vékonyan felkenve a bőrre az esetek 99%-ában elérhető a tünetmentesség. Olyankor meg szoktam kérni a megrendelőt, tegye hűtőszekrénybe és 2-3 naponta vegye elő, preventíven,megelőzés képen kenje be az érintett területet és tegye vissza hűvös, napfénytől védett helyre. A szappan további használata általában fenntartja az elért eredményt, így 1 Körömvirágos kecsketejes szappan és 1 Ekcéma elleni krém az év 1/3-ában megoldja az addig sok keserűséget okozó problémákat.

Az Ekcéma elleni krém főbb hatóanyagai:

  • Kakaóvaj: Különleges vízmegtartó tulajdonsággal rendelkezik, bőrszárazság ellen kiváló, hegkezelő.
  • Extra szűz olíva olaj: Hidratáló,tápláló olaj.
  • Bio shea vaj: Kiváló hatású érzékeny, irritált bőr esetén.
  • Csipkebogyó kivonat: Csökkenti az irritációt, regenerál.
  • Körömvirág kivonat: Elősegíti az optimális sebgyógyulást, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő.

Kérlek vásárláskor vedd figyelembe, hogy normál használat esetén minden termék 3-5 hónapra elegendő mennyiséget jelent!

Fontosnak tartom megemlíteni:

Amennyiben a tünetek nem enyhülnek, a bőrrel közvetlenül érintkező pamut ruhák már vegyszermentesen vannak kezelve, megfelelő mennyiségű folyadékot is fogyasztasz, nem ér extra stressz helyzet, használod a Körömvirágos kecsketejes szappant, az Ekcéma elleni krémet és még nem értél el áttörő hatást, vizsgáltasd meg magad/vagy szerettedet ételintolerancia, allergia vizsgálaton!

Valamint, igen,egészen kicsi babák is tudnak tüneteket mutatni a stressz miatt (külön szobába szoktatás, kistesó érkezése, később óvoda/iskolahelyzetek, vizsga, dolgozat, felelet..)

Eredmények és visszajelzések

előtte - utána

“Hálás szívvel köszönjük,mert a szappan, krém ismét bevált és a kisfiam keze helyrejött! Köszönettel!  ”

Zita- Hajdúsámson

előtte - utána

előtte - utána

előtte - utána

Használja egészséggel, elégedettséggel
a Százszorszép Kézműves kozmetikumokat!

Facebook